Agrariërs

Heeft u een boerenbedrijf, zorgboerderij of manege dan heeft u waarschijnlijk de ideale situatie voor het opwekken van zonne-energie. Vaak zijn er grote daken die zich prachtig lenen voor een zonnesysteem. Hiermee kunt u energie opwekken voor uw bedrijf en ook voor een eventueel woonhuis dat op het erf staat. Als het dak niet geschikt is bestaat ook de mogelijkheid om een open veld opstelling te plaatsen voor de zonnepanelen. Agrarische bedrijven hebben vaak een hoger energieverbruik door bijvoorbeeld een melkrobot, ventilatiesystemen of om alle stallen te voorzien van stroom. Zonnepanelen kunnen die kosten aanzienlijk verlagen.

Asbest eraf, zonnepanelen eropDe prijzen voor grote zonnesystemen zijn relatief veel lager dan een klein systeem waardoor het rendement hoger is. Het is mogelijk om binnen 6 jaar uw investering terug te verdienen. U heeft een opwekgarantie van 25 jaar, dit betekent dat u nog minimaal 19 jaar uw eigen stroom kunt opwekken. U bent niet langer afhankelijk van de hoge kosten die de energiemaatschappijen rekenen voor fossiele brandstoffen.

De Nederlandse overheid stimuleert de agrarische sector extra door meerdere subsidies en regelingen zoals “Asbest eraf, zonnepanelen erop“, Energie-Investeringsaftrek, Vamil/MIA en nog meer fiscale voordelen. Wij kijken graag met u mee waarvoor uw bedrijf in aanmerking komt.

Wilt u graag meer informatie of persoonlijk advies voor uw bedrijf, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.